tiistai 16. huhtikuuta 2013

Huhtikuun hulluttelutTämän kuun aikana on tullut tehtyä jonkin verran kirjaostoksia, joten ajattelin tähän väliin tehdä tällaisen kirjablogien keskuudessa perinteeksi muodostuneen ostosesittelyn.

Alkukuusta tuli koluttua jonkin verran antikvariaatteja ja löysin kaksi melko pitkään etsinnässä ollutta teosta. Toinen on Simone de Beauvoirin Mandariinit 2 ja toinen Philip Rothin Ihmisen tahra. Mandariinien toista osaa ja nimenomaan Kirjayhtymän painoksena olen kaipaillut sen jälkeen, kun löysin viime kesänä teoksen ensimmäisen osan. Nyt se sitten löytyi ja maksoin 13,50 euroa mukisematta. Sen verran löytönä sitä pidän. Ensimmäinen osa on jo luettu, mutta blogipostaus on vielä tulossa piakkoin. Saa nähdä, milloin ehdin toiseen osaan. Ihmisen tahra ei välttämättä ollut mikään erikoinen antikvariaattilöytö, mutta itselleni kyseistä kirjaa ei vain ole sattunut aikaisemmin eteen. Tämä on niitä harvinaisia tapauksia, joissa olen lukenut kirjan kurssia varten, pitänyt siitä älyttömästi ja silti jättänyt sen kesken. Tosin tässä tapauksessa puuttumaan jäi ihan vain muutama kymmenkunta sivua lopusta, koska oli vain niin hillitön opiskelukiire. Hinnaksi tuli 6,50 euroa, mikä nätistä kovakantisesta tuntuu aika kohtuulliselta.

Viime viikonloppuna tuli myös vähän hulluteltua Stockmannilla, vaikka minulle tulee joka kerta ihmismassan keskellä seistessäni halu ruveta huutamaan kurkku suorana. Sen verran epäinhimillisestä tilanteesta on kyse. Edulliset kirjat veivät voiton kuitenkin siitäkin tunteesta. Mieluisin löytö oli Jeffrey Eugenidesin Naimapuuhia kovakantisena kympillä. Luin ihan hiljattain Eugenidesin Middlesexin ja ihastuin ikihyvikseni, joten Naimapuuhia tuntui houkuttelevalta. Middlesexistäkin on tulossa blogipostaus siis ihan lähiaikoina. Mukaan lähti myös pari jo hetken aikaa kiinnostanutta pokkaria, jotka ovat Ian McEwanin Polte ja Barbara Demickin Pohjois-Koreaa käsittelevä Suljettu maa.  Sovituksen luettuani Ian McEwan on ollut muodostumassa jonkinlaiseksi lempikirjailijakseni. Pohjois-Korea taas on viime aikoina ollut niin tapetilla ja olen kirjasta kuullut kehujakin, joten kiinnostukseni heräsi. Pokkarit maksoivat 3,90 euroa/kappale.

2 kommenttia:

  1. Ihmisen tahra on loistava kirja, hyvä että sinulla on syy lukea se käytännössä uudestaan :) Kirja on omalla "saatan lukea joskus toistekin" -listallani, joka on kohtuullisen lyhyt (koska elämän pituus on rajattu). En muista tarkkaan, mitä kaikkea paljastui lopun missäkin vaiheessa, mutta muistan ainakin sen että kirja sai hyvän päätöksen ja jätti siten hyvän maun suuhun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin panostan yleensä enemmän noihin lukemattomiin kuin jo luettuihin, mutta Ihmisen tahra oli kyllä niin hyvä, että ihan odotan päästä lukemaan tiettyjä suosikkikohtia. Esimerkiksi muistan Faunian ex-miehen käynnin kiinalaisessa ravintolassa olleen lukukokemuksena jotenkin pysäyttävä yhdistäessään sotaan liittyvän hirvittävyyden kiherryttävän mustaan huumoriin. Houkuttelevaa kirjassa on toki sekin, että lopusta löytyy se muutama lukematon sivu :)

      Poista

Kommentti on aina iso ilo.