tiistai 3. syyskuuta 2013

Anni Nykänen: Mummo

Anni Nykäsen Mummo on hauskan kepeää luettavaa. Menevä Mummo on vertaansa vailla oleva sarjakuvahahmo. Hän on ihan uudenlainen supersankari, joka taistelee vastaan kalkkeutumista ja tien hiekoitusta. Ja supersankari Mummo todellakin on, sillä sen verran tuntuu hahmossa virtaa riittävän. Vaikka naapureita ja Kauniita ja rohkeita kyttäävä Mummo saattaa hieman toistella joitain mummo-kliseitä, Mummo osaa myös yllättää. Parasta Mummossa onkin spontaani lapsekkuus ja sinnikkäästi pihisevä kapinahenkisyys. Mummossa on jotain Pikku Myymäistä, joka tekee hahmosta kontrasteissaan mielenkiintoisen ja hauskan.

Anni Nykänen: Mummo

Nykäsen Mummo-sarjakuva koostuu pääasiassa kolmen ruudun mittaisista stripeistä, joissa Mummo koheltaa urbaanissa kaupunkiympäristössä ja nauttii häpeämättömästi elämän pienistä iloista kuten terästetystä kahvista tai naapureiden perhedraamasta. Mummon lisäksi stripeissä vilahtelevat myös Pappa, lapset ja lapsenlapset sekä tietenkin Mummon oma hemmoteltu lemmikkikissa Kissi.

Nykäsen piirrostyyli on leikkisää, mutta tyylikästä. Mummon hahmo on ihanan kaunistelematon läpsyvine riippurintoineen päivineen. Tyylikäs kansi ja selkeä taitto tekee kirjasta myös itsessään kauniin esineen. Mummon kohellukset ovat jatkuneet myös jatko-osassa Mummo 2 ja uusia Mummo-sarjakuvia päivittyy Anni Nykäsen Mummo-blogiin. Viimeisimpänä muun muassa Ronn Mossin Suomen vierailun innoittama strippi.

Mummonsa ovat lukeneet myös esimerkiksi Krista ja Suketus.


Anni Nykänen: Mummo


-
Anni Nykänen: Mummo (Sammakko 2010)
Sivumäärä: 103


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti on aina iso ilo.